Tečaj ruščine

Bi radi dodali znanje ruskega jezika v svoj življenjepis? Bi se radi odpravili na potovanje v Rusijo in sami znali prebrati napise, na katere boste naleteli? Bi govorili po rusko in znali več kot samo vsem znane osnovne fraze kot sta »spasiba« in »ne ponimaju«? Vse to in še več boste pridobili že na osnovnem tečaju ruskega jezika.

Rusija

 

PREDZNANJE

Za osnovni tečaj ruskega jezika predznanje ni potrebno. Potrebujete le željo po učenju ruskega jezika. In vsak strah pred neznanjem cirilice je odvečen, saj bomo z učenjem začeli postopoma.

 

O ČEM SE BOMO UČILI

Učenje ruskega jezika bo zelo zanimivo. Na začetku bomo spoznali rusko abecedo – алфавит.

Naučili se bomo osnov ruske slovnice, pisati in brati v ruščini. Na tečaju pa bomo obravnavali tudi teme, ki nam pomagajo, da se boste znašli v vsakdanjih življenjskih situacijah. Spoznali boste tudi, kako poiskati informacije v ruskem internetu.

Pogovarjali se bomo o Rusiji, njeni kulturi, običajih, ruski kulinariki, prelistali bomo tudi kakšno rusko revijo in časopis.

Tako bomo skupaj spoznavali in širili besedišče na temo družine in doma, kraja bivanja, dela in prostega časa, potovanj, prehrane, telefoniranja itd. Spoznali se bomo tudi s pisanjem različnih besedil, kot so pisma, navodila in opisi. Naučili se boste rezervirati sobo, naročiti kosilo ali pijačo, predstaviti in opisati sebe ter svoj poklic in se na splošno predstaviti rusko govorečemu svetu.

V pomoč pri usvajanju znanja vam bodo številna dodatna gradiva, učni listi, preglednice, mini slovarčki,...

Ob vsem tem pa bomo upoštevali tudi vaše želje, saj boste lahko tudi sami predlagali kakšno zanimivo besedilo, temo ali pa željo, da bi še poglobili katero od že obravnavanih tem.

 

TRAJANJE

60 pedagoških ur, 2 x tedensko v popoldansko-večernih urah

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Vse podrobnejše informacije in nasvete vam bomo z veseljem posredovali, če se boste oglasili pri nas osebno ali pa nas poklicali.

 

Izobraževalni center Geoss d.o.o.

Jezikovni tečaji

Trg na Stavbah 8a

1270 Litija

Telefon: 01/8980-570 ali 031/759-355

E-pošta:

          

 

PRIJAVA NA TEČAJ