Predstavitev projektnih rezultatov študentom OSM
Študentom programa Organizator socialne mreže smo predstavili rezultate Erasmus+ projektov Znanost kuhanja in Bodimo vključujoči!. Študentje višješolskega programa se med drugim usposabljajo za pridobivanje kompetenc načrtovanja in izvajanja podpornih aktivnosti za vključevanje posameznikov v skupnost ter spodbujanja socialne vključenosti, enakih možnosti in aktivnega državljanstva.
Oba omenjena projekta naslavljata ranljive skupine. Znanost kuhanja je namenjen poučevanju oseb z motnjami v duševnem razvoju. Prek kuhanja, ki služi kot učno orodje, predstavlja različna področja naravoslovnih znanosti. Bogate učne enote, ki jih lahko izobraževalci pridobijo v Kuharski knjigi, ponujajo recepte, razlago znanstvenega ozadja pri samem kuhanju ter aktivnosti za pridobivanje in utrjevanje znanosti prek poskusov. Študentom smo poleg že izdane Kuharske knjige predstavili tudi prihajajoč rezultat – učno igro, ki pa je trenutno še v nastajanju.
Projekt Bodimo vključujoči! naslavlja zaposlovalce malih in srednje veliki podjetji, da bi jih spodbudil k bolj vključujočemu zaposlovanju na način, da predstavi prednosti za podjetje, če so tam zaposlene osebe z invalidnostjo. Osrednji del projekta je 8 učnih videov, v katerih so predstavljene dobre prakse, izkušnje in zgledni primeri oseb z invalidnostmi ter njihovih zaposlovalcev, mentorjev in kadrovnikov. Študentje programa OSM na Ic Geoss so dobili priložnost, da so si ogledali video, ki ga je za projekt pripravil IC Geoss v sodelovanju z VDC Zasavje in restavracijo Druga violina.
Študentje so podali zelo dobre povratne informacije in prepoznali dodano vrednost vseh predstavljenih vsebin.

