TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA2022-05-13T13:29:56+02:00

Tedni vseživljenjskega učenja in Parada učenja

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

V letu 2020 je akcija TVU obeležila 25 letnico izvajanja. Obletnico je zaznamovala sprememba celostne grafične podobe, ime akcije pa se je iz Teden vseživljenjskega učenja preimenoval v Tedni vseživljenjskega učenja.

Izobraževalni center Geoss pri izvajanju akcije TVU sodeluje kot območni koordinator že od leta 2010. Vsako leto k sodelovanju povabimo številne organizacije iz Litije, Šmartnega pri Litiji in širše, ki za obiskovalce pripravijo brezplačne izobraževalne dogodke. Na ta način imajo organizacije priložnost, da promovirajo svoje dejavnosti in da spodbudijo k vseživljenjskem učenju.

Osrednjo vlogo pri izvedbi TVU ima dogodek Parada učenja.  Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 9. maja do 12. junija 2022) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), Parado učenja odlikuje zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljave PU v različnih krajih po Sloveniji bodo organizirane 25. maja 2022, tokrat prvič tudi v Litiji. Dogodki bodo tekli v živo, na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Potekale bodo tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno.

V kolikor bi tudi vaša organizacija želela sodelovati pri akciji TVU in izvedbi Parade učenja vabljeni, da nas kontaktirate na info@ic-geoss.si ali pokličete na 031 759 355.

Utrinkih preteklih akcij TVU…

VSE NOVICE PROJEKTA

Projekt TVU denarno podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Več o projektu na: https://tvu25.acs.si/