TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA2021-08-18T09:54:11+02:00

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

V letu 2020 je akcija TVU obeležila 25 letnico izvajanja. Obletnico je zaznamovala sprememba celostne grafične podobe, ime akcije pa se je iz Teden vseživljenjskega učenja preimenoval v Tedni vseživljenjskega učenja.

Izobraževalni center Geoss pri izvajanju akcije TVU sodeluje kot območni koordinator že od leta 2010. Vsako leto k sodelovanju povabimo številne organizacije iz Litije, Šmartnega pri Litiji in širše, ki za obiskovalce pripravijo brezplačne izobraževalne dogodke. Na ta način imajo organizacije priložnost, da promovirajo svoje dejavnosti in da spodbudijo k vseživljenjskem učenju.

Akcija TVU običajno poteka v mesecu maju. V kolikor bi tudi vaša organizacija želela sodelovati pri akciji TVU vabljeni, da nas kontaktirate na info@ic-geoss.si ali pokličete na 031 759 355.

VSE NOVICE PROJEKTA

Projekt TVU denarno podpirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Več o projektu na: https://tvu25.acs.si/