Zakorakali smo v leto 2021 z novimi brezplačnimi tečaji

Tudi v letu 2021 na IC Geoss nadaljujemo z izvajanjem projekta KORAK – Kompetence za razvoj kariere v okviru katerega organiziramo različne brezplačne izobraževalne tečaje. Prednost pri vključevanju imajo starejši od 45. let, zaposleni ali brezposelni (upokojencev žal ne smemo vključevati), z največ 5. stopnjo izobrazbo. V primeru prostih mest, vključimo tudi mlajše osebe in/ali tiste z višjo stopnjo izobrazbe.

V letu 2020 smo izvedli pet tečajev, od tega dva jezikovna, dva računalniška in en tečaj mehkih veščin v katere smo vključili več kot 50 oseb iz Litije, Šmartnega pri Litiji in drugih občin osrednjeslovenske regije. Tečaji se izvajajo na našem sedežu, zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19 pa smo jih začeli izvajati tudi na daljavo. Tako udeleženci hkrati pridobivajo še digitalne veščine in izkazalo se je, da tak način izvajanja mnogim še bolj ustreza, saj tečaji potekajo v udobju lastnega doma.

V letošnjem letu že pričenjamo z izvedbo novih tečajev in sicer v mesecu januarju pričenjamo s tečajem Angleščina, raven B1 ter tečajem Osebna rast in uspeh. Oba tečaja sta 40-urna in bosta potekala na daljavo. Vsi zainteresirani za nadgrajevanje znanja angleškega jezika se prijavite na https://bit.ly/3s66bF2, za tečaj Osebna rast pa na https://bit.ly/388e4BP. Tečaji potekajo dvakrat tedensko v popoldanskih urah, od 17.00 do 20.00, skupno 10 srečanj. Obveznost udeležencev vključenih v tečaje je 80 % prisotnost.

Veseli smo odziva naših udeležencev:

»Zelo sem vesela, da sem se odločila za vaš projekt. Predavateljica nas je odlično vodila skozi teme in v meni vzbujala željo po novem iskanju znanja. Še enkrat hvala organizatorjem.«

»Strokovno in odlično izpeljano. Ste odličen tim. Hvala!«

»Iskrena hvala za tako dobro organizacijo in izvedbo spletnih tečajev v tem obdobju korone.«

»Tečaj angleškega jezika je izjemno prilagojen in z vso možno pozornostjo naklonjen slušateljem, ki smo odrasli, še zaposleni, pa vendar ne več prav mladi (samo nekateri pač)! Gospa Gabrijela Hauptman, profesorica, izvajalka programa, je vsebino (snov) pretanjeno in bogato prepletla s svojim izjemnim pedagoškim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami! Zbir vsega tega „naredi“ tečaj, ki ga – rad obiskuješ! Tudi takrat, ko se zdi, da si na smrt utrujen ali da bi telesu bolj koristil pošten pohod in da bi tako ujel še zadnji veder dan. Rad greš na tečaj, ker ti to ne povzroča stiske. Rad greš na tečaj, ker ti ni potrebno skrbeti za domačo nalogo! Da, prav ste slišali! Meni je bilo to zelo zelo všeč! Sproščalo me je! Morda se bo oglasil kakšen pedagog, ki bo dejal – kakšna šola pa je to, če ni domačih nalog? Da, da. Strinjam se. Domače naloge morajo biti. Toda, prosim, ne za odrasle! Mimogrede – domače naloge vendarle niso prepovedane. Nasprotno, več vaj, ko doma narediš, bolje zate! Sama sem nalogo (sploh po prvih srečanjih) kar nekajkrat naredila. Nič se mi ni bilo potrebno siliti k temu. Bilo je prav prijetno! Zabrundala, zamrmrala ali predvajala sem si pesem The Sound of Silence in se skušala spomniti kako se v angleščini reče odmevu, kaj pomeni „damp“, žal pa mi nikakor ne ostane v spominu beseda „remain“…«