Razpisujemo Veliki literarni, likovni in fotografski natečaj »Reka Sava«

Izobraževalni center Geoss razpisuje Veliki literarni, likovni in fotografski natečaj »Reka Sava«. Zelo bomo veseli, če se bo za katerokoli obliko natečaja odločilo čim več sodelujočih, saj v teh časih potrebujemo nove izzive in navdihe za ustvarjanje in preživljanje časa v neokrnjeni naravi, ki ji kraljuje reka Sava, ki nas še posebej lepo objema v Litiji, kar daje mestu poseben pečat in edinstven čar. Natečaj je namenjen vsem ne glede na kraj bivanja. Jezik prispevkov je slovenščina, tematika je reka Sava in njeni pritoki.

Rezultati natečaja bodo objavljeni na slovenski kulturni praznik, 8. februarja 2021 na naši spletni strani in na družbenem omrežju Facebook.

POGOJI ZA SODELOVANJE:

Na literarnem in fotografskem natečaju lahko sodelujejo fizične osebe v starosti od 16 do 100 let. Na likovnem natečaju pa otroci in mladostniki do 15. leta starosti. Na nobenem izmed razpisanih natečajev ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorju natečaja, člani strokovne komisije ter ožji družinski člani strokovne komisije in zaposlenih v organizaciji.
Osebe, ki so mlajše od 15 let, morajo za sodelovanje v natečaju priložiti kontaktno številko staršev.

Vir fotografije: Matjaž Kirn, Facebook stran Občina Litija

LITERARNI NATEČAJ:

Kandidati lahko pošljejo največ 3 pesmi v čitljivo pretipkanih izvodih (format A4). Tematika je reka Sava in njeni pritoki. Pesmi morajo biti označene z imenom in priimkom ali psevdonimom. Pesmi naj kandidati pošljejo na naslov Izobraževalni center Geoss d.o.o., Cesta komandanta Staneta 2, 1270 Litija, s pripisom »Za literarni natečaj« ali pa jih poslati po elektronski pošti na naslov info@ic-geoss.si.

V kolikor boste pesmi poslali po pošti ne pozabite priložiti še vaših kontaktnih podatkov (elektronska pošta, mobitel ali stacionarni telefon).
Pesmi morajo biti poslane najkasneje do 30. 1. 2021. Pesmi, ki bodo prispele po določenem datumu, ne bodo uvrščene v tekmovanje.

Izid natečaja, ki je odprt vsem, ne glede na bivališče, bo razglašen ob Prešernovem dnevu, 8. februarja 2021 v medijih. Kandidati bodo obveščeni tudi po elektronski pošti oz. drugem priloženem kontaktu. Komisija bo izbrala 10 najboljših pesmi in avtorji bodo imeli možnost, da jih predstavijo širšemu občinstvu. Najboljši trije bodo dobili fantastično knjižno nagrado.

Objavljena bodo lahko tudi druga dela, ki so prispela na natečaj, za katera bo komisija mnenja, da so primerna za objavo.
Poslanih pesmi ne vračamo, to pomeni, da jih fizično ne pošiljamo nazaj avtorjem.

FOTOGRAFSKI NATEČAJ:

Kandidati lahko pošljejo največ 3 fotografije, tematika je reka Sava in njeni pritoki, na naslov info@ic-geoss.si, v zadevi naj piše »Za fotografski natečaj«. Izdelek je lahko v barvni ali črno-beli tehniki. Zahtevani format fotografije je JPG.
Poimenovanje datotek: Ime in priimek, zaporedna številka in naslov fotografije (Primer: Ime_Priimek_1_Naslov fotografije).
Pridružujemo si pravico do objave del v medijih in v promocijske namene v kolikor avtor tega izrecno ne prepove.

Avtor fotografije naj v e-sporočilu navede naslov fotografije, lokacijo, kjer je bila fotografija posneta, ime in priimek avtorja, starost ter kontakti (elektronska pošta, mobitel ali stacionarni telefon).

Prijave na natečaj s fotografijami morajo biti poslane najkasneje do 30. 1. 2021. Fotografije, ki bodo prispele po določenem datumu, ne bodo uvrščene v tekmovanje.

Izid natečaja, ki je odprt vsem, ne glede na bivališče, bo razglašen ob Prešernovem dnevu, 8. februarja 2021 v medijih. Kandidati bodo obveščeni tudi po elektronski pošti. Komisija bo izbrala 10 najboljših fotografij in avtorji bodo imeli možnost, da jih predstavijo širšemu občinstvu. Najboljši trije bodo dobili fantastično knjižno nagrado.

Objavljena bodo lahko tudi druga dela, ki so prispela na natečaj, za katera bo komisija mnenja, da so primerna za objavo.

LIKOVNI NATEČAJ:

K sodelovanju v likovnem natečaju vabimo otroke in mladostnike do 15. leta starosti. Uporabite domišljijo, pojdite ven na zrak, zgrabite svinčnike, barvice, flomastre, voščenke in drugo orodje in naredite kratek strip o reki Savi in kaj se zgodi z reko, če jo zajezimo in ji tako onemogočimo prosti tok.

Stripi naj bodo v manjših ali večjih formatih – priporočamo naj bo to od 5 do 15 sličic – okvirčkov. Zgodbo stripa pa prepuščamo vaši domišljiji!

Kandidati lahko pošljejo strip po navadni pošti ali skeniranega/ kakovostno fotografiranega na naslov info@ic-geoss.si, v zadevi naj piše »Za likovni natečaj«. Izdelek je lahko v barvni ali črno-beli tehniki.

Stripi morajo biti poslani najkasneje do 30. 1. 2021. Stripi, ki bodo prispeli po določenem datumu, ne bodo uvrščeni v tekmovanje.

Izid natečaja, ki je odprt vsem, ne glede na bivališče, bo razglašen ob Prešernovem dnevu, 8. februarja 2021 v medijih. Kandidati bodo obveščeni tudi po elektronski pošti. Komisija bo izbrala 10 najboljših stripov in avtorji bodo imeli možnost, da jih predstavijo širšemu občinstvu. Stripe bomo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih. Najboljši trije bodo dobili fantastično stripovsko nagrado, poleg tega pa še diplomo.

Objavljena bodo lahko tudi druga dela, ki so prispela na natečaj, za katera bo komisija mnenja, da so primerna za objavo.

V kolikor ste mladi po srcu, nam tudi lahko pošljete svoje stripe! Stripe lahko objavimo, ne moremo pa vam omogočiti sodelovanja v tekmovanju.

Mnenje ocenjevalne komisije, ki jo določi vodstvo IC Geoss, je dokončno.
Avtorji poslanih izdelkov se strinjajo z objavo poslanih del in posredovanih osebnih podatkov za potrebe promocije projekta oz. za obveščanje o rezultatih razpisa, ob želji avtorja lahko tudi s psevdonimom.

Želimo Vam obilo inspiracije in ustvarjalno delo v sončnih in senčnih zimskih dneh ter Vas prijazno in v velikem pričakovanju vljudno vabimo k sodelovanju.

Preostali čas za oddajo vašega izdelka
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec