ATENE – Partnerski sestanek in multiplikativni dogodek pri projektu P2T skupnost

V zibelko civilizacije – grško prestolnico Atene nas je tokrat vodil še zadnji partnerski sestanek v živo pri projektu P2T skupnost. Poleg sestanka smo bili prisotni tudi na multiplikativnem dogodku, ki so ga organizirali partnerji iz Aten. Dogodek je potekal na osnovni šoli, ki se v Atenah posveča integraciji priseljenih otrok in njihovih družin. Projekt P2T namreč naslavlja prav družine priseljencev, še posebej starše priseljenih otrok, in z razvitimi aktivnostmi spodbuja njihovo razumevanje šolskega sistema v državah gostiteljicah ter spodbuja aktivno vključevanje staršev v šolanje svojih otrok.

Na multiplikativnem dogodku sta bila prisotna nekdanji in zdajšnji ravnatelj gostujoče šole ter predstavnica sveta staršev. Vsi so podelili svoje izkušnje in izzive pri vključevanju priseljenih družin v redno šolanje. Na drugem delu dogodka smo sodelovali tudi predstavniki partnerskih organizacij ter delili z obiskovalci svoje izkušnje izvedbe P2T delavnic za starše priseljenih otrok.

V zaključni fazi projekta bomo v vseh sodelujočih državah gostili virtualne dogodke za zainteresirane učitelje in profesorje in organizirali multiplikativni dogodek za vso zainteresirano javnost.

Do takrat se nam lahko pridružite z registracijo na spletni platformi, prek katere lahko dostopate do vseh gradiv, razvitih v projektu, ter sodelujete v debati na forumu.

Povezava za vpis: SKUPNOST PRAKS