Zaključna konferenca projekta PATHWAYS in končni rezultati

Z januarjem 2023 se zaključuje Erasmus projekt PATHWAYS: “Izpopolnjevanje z ustvarjanjem individualiziranih učnih poti”, zato smo se projektni partnerji in ostali zainteresirani deležniki 19. januarja udeležili zaključne konference, ki je potekala v Nikoziji na Cipru.

Dogodek je gostila partnerska organizacija European Association of Career Guidance, na njem pa so projektni partnerji udeležencem predstavili projekt in razvite projektne rezultate. Prvi od teh je Pathways Orodje za izobraževanje odraslih za strokovnjake s področja izobraževanja odraslih in kariernega svetovanja, ki delajo z brezposelnimi nizko izobraženimi odraslimi, s poudarkom na priznavanju predhodnega učenja (RPL), motivacijskih tehnikah in orodjih, ki se uporabljajo po postopku RPL.

Prav tako je bil predstavljen Pathways Tečaj usposabljanja za strokovnjake s področja izobraževanja odraslih in kariernega svetovanja, za krepitev njihovih kapacitet za izvajanje metodologije Pathways, ki vsebuje 6 različnih modulov za delo z nizkokvalificiranimi odraslimi.

Vsa gradiva so dostopna na Pathways e-učni platformi, ki omogoča širok dostop do rezultatov projekta in kjer se lahko vsi zainteresirani izobraževalci odraslih, karierni svetovalci in ostali, ki delajo z odraslimi, brezplačno registrirajo https://pathways-vle.eu/?redirect=0  S prijavo boste lahko dostopali do tečaja, ki ga je oblikovalo partnerstvo, prebrali gradiva, rešili kratke kvize za preverjanje vašega znanja in osvojili končno priznanje, ko boste končali vse module.

Vabljeni tudi k obisku spletne strani projekta, kjer so objavljena vsa gradiva in rezultati https://www.pathways-eu.com/