Mednarodne delavnice Slovenija – Pregled metodologij in strateških reakcij kot odziv na globalne krize

Izobraževalni center Geoss je 30.1.2024 organiziral Mednarodno konferenco v Sloveniji, ki je potekala v predavalnici Gimnazije Litija.

Na konferenci smo sodelovali partnerji 5 evropskih držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija) in predstavili rezultate CERV projekta So I BeLiv – Socialne inovacije za boljše življenje. Cilj projekta je ugotoviti, kateri vidiki življenja mladih so bili oz. še vedno so najbolj prizadeti zaradi COVID-19 epidemije in kakšne so dejanske potrebe mladih. Kot odgovor na ugotovljene potrebe bomo predlagali rešitve (nove socialne inovacije) in podali predloge odločevalcem, kako jih lahko vključijo v procese odločanja.

Konferenca se je začela s splošno predstavitvijo projekta in dosedanjih projektnih rezultatov, sledili so ji projektni rezultati partnerjev. Drugi del konference se je začel s predstavitvijo Jasmine Janjić o udejstvovanju v Evropski uniji,  nato pa so sodelovali tudi dijaki Gimnazije Litija in predstavili kratek povzetek delavnic, so se jih udeležili en teden prej na temo odločanja v Evropski uniji. Dijaki so na delavnicah najprej izvedeli več informacij o Evropski uniji preko interaktivnega kviza, nato pa so imeli tudi sami priložnost razmisliti o pozitivnih in negativnih posledicah epidemije COVID-19. Na koncu konference je sledila tudi evalvacija, seveda pa so lahko nato udeleženci konference tudi sami predlagali, kako bi se lahko lokalne oblasti učinkovito odzvale na globalne krize in kako bi lahko bolj upoštevali potrebe mladih.

Naslednji dogodek projekta nas čaka v maju, le ta pa se bo tokrat odvijal v Španiji. Če vas tematika zanima in bi se udeležili dogodka, spremljajte našo spletno stran za več informacij ali pa nam pišite na eu-projects@ic-geoss.si

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________