Aktivno do nove zaposlitve

Socialna aktivacija (SA) je pilotni projekt Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada do konca leta 2022.

Program socialne aktivacije v Litiji izvajamo na Izobraževalnem centru Geoss. Trenutno poteka tretji program od skupno petih, v mesecu septembru pa se pričenja izvedba novega, že četrtega programa. Vse zainteresirane vabimo k prijavi.

Več o samem programu si lahko preberete na www.ic-geoss.si/socialna-aktivacija, svojo izkušnjo v programu pa je zapisala tudi udeleženka:

»Za ta program sem izvedela od prijateljice, ki ga je obiskovala leto prej. V program sem se vključila zaradi naveličanosti, da sem vedno samo doma, zato sem se odločila, da grem med ljudi in se z njimi družim. Če si vedno samo doma, postaneš malodušen in apatičen. V tem programu sem izvedela marsikaj novega. Recimo nekaj o delovni  zakonodaji. To je samo ena izmed tem, ki smo jih obravnavali. Obisk oz. vključitev v ta program bi priporočila tudi drugim brezposelnim osebam. Osebno mi je bil program všeč. Nič dolgočasen, mogoče bi dodala kak tuji jezik (angleščina). Kar mi ni bilo preveč  všeč je to, da je včasih med temami, ki smo jih obravnavali in so se navezovale ena na drugo, preteklo preveč časa in sem vmes že malo pozabila kaj smo se nazadnje  pogovarjali.« – Udeleženka programa socialna aktivacija

Za vključitev v program se lahko obrnete na svojo svetovalko na krajevni enoti CSD ali pristojnem Uradu za delo oz. kontaktirate nas na 031 737 399 ali info@ic-geoss.si.