Zadnji dnevi druženja v programu

socialne aktivacije za tretjo skupino

V programu Točka SoDELOVANJA smo imeli zadnje dni zelo pestre. Rudnik Sitarjevec smo obiskali v torek, 24. 8., in si za nekaj časa delili življenjski prostor z netopirji. Rdeče obarvane dvorane rudnika so nas navdušile, še bolj pa uporabnost hematitne rude za oblikovanje dekorativnih izdelkov.

Četrtek je bil dan za zaključni dogodek – predstavitev naših dejavnosti lokalnemu okolju. Z udeleženci smo postavili stojnico in se mimoidočim predstavili z izdelki, ki so nastali v programu. K sreči je še vreme pripomoglo, da je bilo vzdušje sproščeno in prijetno, a hkrati malce bridko, saj nas je spremljala tudi misel, da se bo naše druženje v programu kmalu zaključilo.

V sredo, 25. 8., smo se udeležili 1. festivala socialne aktivacije, ki ga je organiziralo združenje EPeKa na študentskem kampusu v Ljubljani. Festivala se je udeležilo mnogo izvajalcev in udeležencev programov socialne aktivacije iz vse Slovenije. Pogovarjali smo se z društvom Mozaik iz Murske Sobote in udeleženci programa združenja Šent, s stojnico naših izdelkov pa smo se predstavili tudi sami ter zavrteli naš končni izdelek – kratek animirani film Pot rasti, ki bo kmalu na ogled tudi prek spleta.

Na zaključnem dogodku smo predstavili promocijski video, ki smo ga z udeleženci pripravili v programu. Video si ogledate na povezavi TUKAJ.