Avgustovski utrinki v programu Socialna Aktivacija

Avgusta smo z udeleženci programa Socialna aktivacija nadaljevali z aktivnostmi v programu in sicer so 3x tedensko pridobivali delovne izkušnje pri delodajalcih. Gre za pridobitev praktičnih izkušenj za trg dela (spoznavanje procesov dela na način učenja skozi delo pod vodstvom mentorja), 2x tedensko pa so se udeleževali programa na sedežu izvajalca (IC Geoss), kjer za njih pripravljamo:

  • aktivnosti za spoznavanje trga dela (spoznavanje lokalnega trga dela s predstavitvijo potencialnih delodajalcev in drugih organizacij, obisk predstavnikov različnih organizacij, spoznavanje lokalnega trga dela prek zaposlitvenih portalov),
  • aktivnosti za dvig funkcionalnih kompetenc (delavnice s področja finančne pismenosti, s področja računalniške pismenosti, funkcionalna in bralna pismenost, ustvarjalne delavnice),
  • aktivnosti za pridobitev kompetenc za vstop oz. približevanje trgu dela (delavnice za vrednotenje in spoznavanje lastnih kompetenc, uporaba metode SMART za določanje in evalvacijo zastavljenih ciljev, pregled prostih delovnih mest, priprava prošenj in ponudb za delo, priprava življenjepisa, priprave na zaposlitveni razgovor, poslovni bonton in poslovno komuniciranje, delavnica s svetovanjem glede možnosti nadaljevanja ali zaključevanja šolanja, prekvalifikacij, dodatnih izobraževanj/ usposabljanj glede na cilje posameznih udeležencev).

S temi aktivnostmi bomo v programu nadaljevali vse do konca novembra.

V mesecu avgustu bi izpostavili obisk Suzane Kobal iz Cvetličarna in butik Suzi. Opisala nam je svojo pot do odprtja lastnega posla, ki nam je v navdih in sporoča, da nikoli ni prepozno za uresničitev svojih sanj in da če delaš tisto kar te veseli, nobeno delo ni pretežko! Če obiščete njen butik boste lahko na lastne oči videli kako se zapisano odraža v njenem delu. Preizkusili smo se v izdelavi mil ter zbirali vtise o prvih mesecih vključitve v program.

2020-10-06T11:10:36+01:00