Tedni vseživljenjskega učenja 2020

Izobraževalni center Geoss je tudi letos izbran za prevzem vloge območnega koordinatorja ob Tednih vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo potekali med 4. septembrom in 9. oktobrom 2020.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj meja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. -Andragoški Center Slovenije

TVU letos praznuje 25 let. Ob tej priložnosti je prišlo do nekaj manjših sprememb in sicer novo ime: Tedni vseživljenjskega učenja (prej Teden vseživljenjskega učenja) in bo trajal največ 5 tednov. Prav tako je kampanja dobila novo celostno grafično podobo.

Letošnje teme skupnih akcij TVU so:

  • Digitalna preobrazba družbe
  • Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje
  • Migracija in izziv večkulturnosti
  • Trajnostni razvoj – lokalno in globalno!
  • Učim se, torej sem!
  • Parada učenja – Dan učečih se skupnost

V okviru akcije TVU se bo v Litiji, Šmartnem pri Litiji in okolici izvedlo okoli 25 dogodkov različnih izvajalcev. Dogodke si boste lahko ogledali na spletni strani https://tvu25.acs.si/koledar/ in na naši Facebook strani.