IC Geoss vabi mlade

Izobraževalni center Geoss trenutno sodeluje v 13 mednarodnih projektih, ki nas skupaj z zunanjimi udeleženci večkrat popeljejo v različne evropske destinacije. Kar nekaj izmed naših projektov se navezuje na mlade (18–30 let) in na primanjkljaje oz. težave, s katerimi se soočajo.

Eden izmed takšnih projektov je Erasmus+ projekt So I BeLiv – Socialne inovacije za boljše življenje, katerega cilj je ugotoviti, kateri vidiki življenja mladih so bili oz. še vedno so najbolj prizadeti zaradi epidemije covida-19, kakšne so dejanske potrebe ciljne skupine in seveda tudi predlagati rešitve za nastale potrebe. V okviru projekta se je IC Geoss že udeležil mednarodne konference Hrvaška v aprilu 2023, naslednji dogodek pa bo potekal 11. septembra v Palermu v Italiji. Mednarodna konferenca Italija je namenjena mladim, mladinskim delavcem, političnim odločevalcem in drugim osebam, ki delajo z mladimi. Če se prepoznate v opisu, vas vabimo, da se nam pridružite na poti. Na dogodku bomo govorili o ukrepih, ki so jih nacionalne in lokalne vlade sprejele za pomoč mladim pri soočanju s posledicami bolezni COVID-19.

Malo kasneje v septembru nas bo pot zanesla v Španijo, v obmorsko mestece Torre del Mar. V okviru Erasmus+ projekta NTC – Povezujmo se, katerega cilj je opolnomočenje in povezovanje mladih mamic prek aktivnosti, ki se navezujejo na uporabo umetnosti. Izmenjava v Španiji bo potekala od 18. –22. 9. 2023 in je namenjena mladim mamicam. Če ste del omenjene ciljne skupine in si želite obiskati Španijo, hkrati pa se še kaj naučiti, vas vabimo, da nas kontaktirate.

Projekt, ki išče zunanje udeležence za usposabljanje, pa je tudi Erasmus+ LYBER – Naj bodo mladi odporni! Projekt je osredotočen na čustveno inteligenco mladih in želi izboljšati veščine mladinskih delavcev za delo z mladimi. V sklopu projekta bomo novembra odpotovali v Palermo. Usposabljanje za mladinske delavce bo potekalo med 21. in 25. novembrom 2023. Tudi na ta dogodek vabimo zainteresirane mladinske delavce in prostovoljce, ki delate z mladimi, da se nam pridružite.

Stroški poti in bivanja so na vseh poteh kriti.

Če vas zanima okoljska problematika, se ukvarjate z mladimi osipniki kot mladinski delavec ali prostovoljec pa vljudno vabljeni, da se aktivno vključite v potek dela pri Erasmus+ projektu YOUTHECO. Projekt s svojimi učnimi moduli spodbuja mlade k aktivnemu pristopu do problematike klimatskih sprememb z varovanjem in skrbjo za okolje. V bližnji prihodnosti pa načrtuje mlade osipnike seznaniti in vključiti v trg dela na področju zelenega gospodarstva.

Če vas zanima več o projektnem delu na IC Geoss ali pa bi se želeli udeležiti katerega od omenjenih dogodkov oz. usposabljanja nam lahko pišete na eu-projects@ic-geoss.si.