Septembrski utrinki v programu Socialna aktivacija

Tudi v septembru smo nadaljevali z aktivnostmi v programu Socialna aktivacija. Kaj udeleženci počnejo v programu v II fazi izvajanja programa si lahko preberete TUKAJ , predvsem pa smo bili tudi zelo aktivni kar se tiče spoznavanja lokalnega okolja, možnosti prostovoljstva in zaposlovanja.

Izpostavili bi:

  • Ogled prostorov podjetniške zadruge Podjetniški Rise Litija Šmartno, obisk domačije Paternoster in ogled zbirke Savskih prodnikov.
  • Obisk predstavniki okoliških organizacij – predstavnice ZLHT Regionalni center NVO, ki je k sodelovanju povabila tudi predstavnike Zavod Sopotniki, Društvo Lojtra, Društvo Upokojencev Litija ter Društvo diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji. Obiskali smo tudi prostore projekta Litijski inkubator za skupnost in trajnost, ki deluje v sklopu konzorcija Kliše Klub, Knof in Društvo Lojtra.
  • Pod vodstvom zaposlene iz Mestnega muzeja Litija smo si ogledali staro mestno jedro Litije, odkrili kotičke mimo katerih vsak dan hitimo in za katere sploh ne vemo koliko vrednosti predstavljajo za razvoj in kulturno dediščino našega mesta.
  • Obiskala nas je predstavnica ZRSZ, enota Litija, in predstavila aktualne izobraževalne možnosti, pridobivanje NPK-jev in prosta delovna mesta.
  • Aktivni so bili tudi udeleženci programa, ki so za ostale soudeležence pripravljali predstavitve svojih poklicev ali področji zanimanja. Tako nam je udeleženka predstavila svoj poklic – maserka.

Vsem deležnikom se zahvaljujemo za sodelovanje in soustvarjanje programa –  povezovanje in spoznavanje lokalne skupnosti je tudi velik korak naproti iskanju zaposlitve.

2020-10-06T15:45:40+01:00