Z delavnicami za osipnike je projekt Youtheco gostoval po različnih krajih Slovenije

V teh dneh smo uspešno izvedli delavnice v okviru projekta Youtheco, ki so potekale v Litiji, Zagorju in Mariboru marca in ena v aprilu 2024.

Mladi so s pomočjo mladinskih delavcev, ki so se v okviru projekta Youtheco že predhodno usposobili za Youtheco ambasadorje, raziskovali različne trajnostne teme, se vključevali v zanimive aktivnosti ter preizkušali svoje znanje s pomočjo kvizov. Ponosni smo, da smo mladim omogočili pridobivanje novih veščin in znanj na področju trajnosti, hkrati pa spodbujali razvoj njihovih zelenih kompetenc. Nova znanja jim bodo prav prišla tudi ob vstopu na trg dela. Zahvala gre tudi organizacijam, ki delajo z mladim in pri katerih je naš projekt gostoval. To so Kliše, Lojtra, Pum-o Zasavje in Pum-o Maribor.

Naslednji korak projekta je obisk zelenih podjetij, v katerih bodo mladi lahko pridobili vpogled v prakso in se še dodatno navdušili nad trajnostnim načinom življenja.

Tudi vas zanima več? Lepo vabljeni k registraciji na naši platformi, na kateri lahko dostopate do vseh vsebin, aktivnosti in modulov, razvitih v projektu: https://hub.youtheco.eu/register/

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije preko razpisa Erasmus+.