PARTNERSKA SESTANKA ERASMUS+ PROJEKTA GDD – GREEN DIGITAL DIVERSITY – ZELENA DIGITALNA RAZNOLIKOST

Partnerji projekta GDD smo se prvič srečali v Sloveniji, in sicer 9. in 10. aprila 2022, ko smo sestanek organizirali IC Geoss. Ob plodnih sestankovanjih smo imeli študijski obisk, v okviru katerega smo obiskali Botanični vrt v Ljubljani. Presenetil nas je aprilski sneg, a obisk tropskega rastlinjaka nas je povedel v toplejše kraje. Tam so nam zaposleni predstavili mnogo rastlin, ki so za naše razmere sicer neobičajne. Na koncu si je vsak od udeležencev zasadil svojo rastlino in jo za spomin odnesel domov. Na sestanku smo se zbrali predstavniki petih evropskih držav: koordinatorji projekta iz Španije, partnerji iz Italije, Nemčije, Portugalske in Slovenije.

Že čez manj kot pol leta, 20. in 21. septembra, pa se je izvršil že drugi projektni sestanek. Tokrat so ga organizirali partnerji iz Nemčije s Volksschule Schrobenhausen. Na sestanku smo ponovno spregovorili o temah projekta, ki so medgeneracijsko povezovanje, vključenost, raznolikost, pridobivanje digitalnih veščin in veščin za lažjo integracijo v okolje, migracije, brezposelnost med mladimi, okoljska ozaveščenost. Partnerji so organizirali tudi ogled socialnega naselja Fuggerei v Augsburgu, kjer imajo edinstven pristop k vključenosti ranljivih skupin v spodobno življenje.

Med obema sestankoma pa se v partnerskih organizacijah aktivno vršijo tudi aktivnosti v okviru projekta. Na IC Geoss smo tako izvedli digitalno opismenjevanje, kulinarični bazar ter delavnico reciklaže.