Zelena digitalna raznolikost na Portugalskem

V aprilu smo za kar cel teden – od 17. do 21. skupaj z udeleženci obiskali Porto na Portugalskem. Tam so se odvijali kratkotrajni dogodki usposabljanja za ciljne skupine projekta. IC Geoss smo s seboj povabili 4 priseljence, dva iz Srbije in dve udeleženki iz Ukrajine. Teden je bil bogat z doživetji, novimi spoznanji in seznanjanji z novimi kulturami. Partnerji iz Nemčije, Španije, Italije in Slovenije smo pripeljali skupine pisanih kultur. Prek aktivnosti, kot so spletni kvizi, živi slovar, ustvarjanje razglednic in stripov doživetji, smo spoznavali druge kulture in jezike. Zlasti pri ugotavljanju, koliko različnih jezikov govori več kot 20 udeležencev programa, smo se dodobra zavedali, kako pestra druščina smo. Med drugim smo se naučili pozdravljati v slovenščini, španščini, albanščini, italijanščini, srbščini, ukrajinščini, turščini, arabščini, nemščini, španščini, portugalščini in v vseh naštetih jezikih reči tudi ljubim te.

Kljub nekaterim preprekam, ki so naše druženje popestrila, smo se kot skupina močno povezali, naši udeleženci pa si želijo še več podobnih priložnosti.

Porto si bomo za večno zapomnili po njegovih keramičnih ploščicah na fasadah zgradb, neštetih stopnicah, pavih in mostovih.