Zelena digitalna raznolikost na Mallorci

Predzadnji teden v juniju smo se partnerji Erasmus+ projekta GDD ponovno srečali. Tokrat na sončni in poletni Mallorci. Razloga za srečanje smo tokrat imeli kar dva. Na Mallorci sta namreč potekala še zadnji sestanek partnerjev v živo in multiplikativni dogodek v organizaciji koordinatorja projekta CEPA Son Canals.

Na sestanku smo izpostavili nekaj vprašanj, na katere smo uspešno odgovorili in razrešili morebitne nejasnosti. Multiplikativni dogodek, ki je potekal dva dni, je gostil mnogo deležnikov, predstavnikov raznih interesnih organizacij (Karitas, Rdeči križ), učečih se, prostovoljcev in drugih aktivno sodelujočih v projektu. Gostje so delili svoje izkušnje bodisi z vsakdanjim delom, preprekami, s katerimi se srečujejo, ali izkušnjo s sodelovanjem v aktivnostih, tečajih in delavnicah projekta GDD.

Multiplikativni dogodek, ki je bil na voljo za ogled tudi v živem prenosu, se je odvijal v prostorih UIB (Univerza Balearskih otokov). IC Geoss je za dogodek prispeval video s kratkima intervjujema dveh sodelujočih v različnih aktivnostih (tečaju digitalnih veščin, pripravi naravnih mil, kuharskih delavnicah).

Video si lahko ogledate TU.

Na IC Geoss se v okviru projekta v juliju odvijajo tečaji pridobivanja digitalnih veščin, v katere so vključeni predvsem starejši, usposabljajo pa jih predstavniki mlajših generacij. S tem sledimo spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja v lokalni skupnosti.