VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Splošni pogoji poslovanja

Na Izobraževalnem centru Geoss d.o.o. cenimo vašo zasebnost, se zavedamo pomena osebnih podatkov in si prizadevamo za skrbno ravnanje vseh osebnih podatkov, katere nam posredujete.  Želimo ohraniti vaše zaupanje, zato bomo vaše osebne podatke obdelovali skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je Izobraževalni center Geoss d.o.o., Cesta komandanta Staneta 2, Litija. Za morebitna vprašanja o osebnih podatkih smo vam na voljo na info@ic-geoss.si ali po telefonu 01 898 0570.

OSEBNI PODATKI

Vaše osebne podatke pridobivamo z vašim posredovanjem in sicer prek vaše uporabe spletne strani, oddaje informativne prijavnice za vpis v izobraževalne programe, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družabnih medijev, ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Obdelujemo le tiste osebne podatke, v obdelavo katerih privolite.

Kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga, je obdelava potrebna za izvrševanje pogodbenih obveznosti ali pa je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:
– vaše ime in priimek;
– naslov vašega prebivališča;
– vaš poslovni e-poštni naslov oz. drug e-poštni naslov, ki ste nam ga posredovali;
– vaša telefonska številka.

Pridobivamo lahko tudi vaše osebne podatke iz določenih javno dostopnih virov, vključno iz javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, socialnih medijev, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.

Uporabniki osebnih podatkov
Sodelujemo z naslednjimi obdelovalci:

 • S podjetjem Unija Smart Accounting d.o.o. Brezovica pri Ljubljani, za računovodske storitve,
 • S podjetjem HisoftPlus: Poslovni programi za mala in srednja podjetja, Šempas, za računovodske storitve,
 • s podjetjem Bajtica, informacijske rešitve, Anže Šuštaršič s.p., Šmartno pri Litiji, za vzdrževanje informacijskih sistemov in spletne strani.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

 1. Nudenje naših storitev in odgovarjanje na povpraševanja, ki nam jih posredujete.
 2. Izvršitev in izpolnitev pogodbe, ki smo jo z vami sklenili.
 3. Posredovanje elektronskih obvestil povezanih z izobraževanjem pri nas.
 4. Izvajanje komuniciranja z vami (prek elektronske pošte, navadne pošte ali po telefonu – odvisno od kontaktnih podatkov, ki ste nam jih zagotovili)
 5. Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami oziroma našimi podobdelovalci (ponudniki spletnega gostovanja in storitev informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter za zakonito vodenjen in upravljanje našega poslovanja ter skladnost s pravnimi obveznostmi, ki nas zavezujejo).
 6. Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in ostalih aktov ter pravilnikov .
 7. Za namene neposrednega trženja z vašim izrecnim soglasjem (obveščanje o novostih).
 8. Za reševanje pravnih sporov, v primeru zakonsko določenih preiskav in ugotavljanja skladnosti ter upoštevanja zahtev organov pregona.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko dano soglasje kadar koli prekličete tako, da nam pošljete sporočilo na info@ic-geoss.si.

VAŠE PRAVICE

Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na info@icU–geoss.si. Pravice, ki vam pripadajo, so odvisne od konkretne obdelave vaših osebnih podatkov in ni nujno, da vam v konkretnem primeru pripadajo vse pravice, navedene v nadaljevanju.

Vrste pravic:

 • Pravica do preklica privolitve (če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje na info@ic-geoss.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.
 • Pravica dostopa do osebnih podatkov (od upravljalca podatkov imate pravico dobiti informacijo ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne)
 • Pravica do popravka (kot posameznik imate pravico doseči, da vam brez nepotrebnega odlašanja omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.)

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebnih podatki obdelani nezakonito idr.). Izbris se ne izvede, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za: izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov; uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; izdajo potrdil Izobraževalnega centra Geoss d.o.o.).

 • Pravica do omejitve obdelave (pravico imate doseči, da upravljalec omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov: če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov; obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe; ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov; ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi)
 • Pravica do prenosljivosti podatkov (Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Podatke lahko posredujemo le v primerih, če bomo lahko preverili vašo identiteto in podatke zanesljivo povezali z vami. V primeru, ko vaših osebnih podatkov ne zbiramo na zakoniti podlagi, za katere velja pravica do prenosljivosti, prenosljivosti podatkov ne zagotavljamo.
 • Pravica do ugovora (Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: info@ic-geoss.si. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Vse naštete pravice lahko uveljavljate z zahtevo, ki jo pošljete pisno na naslov: Izobraževalni center Geoss d.o.o, Cesta komandanta Staneta 2, 1270 Litija ali prek elektronske pošte info@ic-geoss.si.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je v Republiki Sloveniji Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo na spletni strani https://www.ip-rs.si/.