Vabljeni na dogodek projekta OTA – Znanost skozi umetnost

Vabljeni, da se nam pridružite na multiplikativnem dogodku Erasmus+ projekta OTA – Napredovanje v spletnem poučevanju – znanost skozi umetnost.

KDAJ?  Četrtek, 9. 3. 2023, od 17.00 do 19.00

KJE? Narodna galerija v Ljubljani (vhod s Cankarjeve ceste)

  • Podrobno bomo predstavili vse faze projekta in izvedli delavnico uporabe in spoznavanja razvitih gradiv.
  • Pri pripravi gradiv smo se osredotočali na teme iz učnih načrtov matematike, fizike in kemije za učence, stare med 12 in 14 let, in so razvita po načelu pristopa STEAM in modelu treh faz s posebnim poudarkom na izkustvenem učenju.
  • Vsebine projekta kljub jasni usmerjenosti spremlja univerzalnost, saj se v aktivnostih povezujejo umetnostna zgodovina, umetnostno izražanje, znanstvene in druge aktualne teme, ki so našle svoj prostor v digitalnem okolju in ob interaktivnih nalogah.
  • Bogata zbirka 101 aktivnosti predstavlja vsebine, ideje in načine, kako naravoslovne predmete približati učencem prek uporabe raznovrstnih umetnostnih izrazov v povezavi s temami iz vsakodnevnega življenja.

Zaradi organizacije vas prosimo, da nam javite, v kolikor se boste dogodka udeležili, in sicer do srede, 7. 3. 2023, do 12.00.

  • V zaključni fazi pa je tudi priprava učne platforme OTA, kjer bodo vse razvite aktivnosti v petih evropskih jezikih (tudi v slovenščini), večina gradiva pa je že na voljo: https://elearning.ota-project.eu/