Drugi partnerski sestanek konzorcija Erasmus+ projekta OTA na Finskem

Projekt OTA – Napredovanje v spletnem poučevanju (Online Teaching Advancement – Science Through Art) je v polnem pogonu.

Drugi partnerski sestanek so organizirali partnerji s Finske – z znanstvenega centra Heureka v Vaanti. Potekal je 6. in 7. 10. 2021, ko smo se s partnerjem gostiteljem srečali v živo še s partnerji iz ostalih treh sodelujočih držav – iz Slovenije smo prišli iz Narodne galerije, OŠ Litija in IC Geoss d.o.o.; iz Italije organizacija Cesie, s Cipra pa INNOVADE.

Dnevi druženja so bili zelo napolnjeni in pustili vtis, da je sestanek trajal mnogo več kot 2 dni. Dodobra smo raziskali znanstveni center Heureka, spoznali njihove aktivnosti in se zvedavo udejstvovali na njihovih interaktivnih razstavah. Spoznali smo zanimive predavatelje, preučevali bližnji finski gozd in ob lokalni kulinarični ponudbi prisluhnili predavanju o najnovejših pristopih k poučevanju v finskem šolskem sistemu.

Vse to ob produktivnem sestanku, kjer smo pregledali že opravljene aktivnosti, naredili pogled v naprej in si zadali jasne smernice za nadaljevanje izvajanja projekta.

Finska je pustila res izjemen vtis in v domovino smo se vrnili obogateni z znanjem, novimi poznanstvi in začrtanimi cilji.