Novice iz programa PUM-O

Jesen je v naravi obdobje zaključevanja, poslavljanja, v naši kulturi pa je to obdobje čas mnogih novih začetkov. Tudi na PUM-O smo v oktobru postavljali temelje za vse novo. Pridružila se nam je nova mentorica Anja, z novimi člani pa je naša skupina pričela pridobivati novo kreativno moč, kar smo takoj razvili v idejo novega projekta. Združili smo znanja udeležencev – šivanje, igranje, pripovedovanje, pisanje scenarijev, modelarstvo in lesarstvo … – in pričeli ustvarjati gledališko igro na temo povezovanja. Po navdih smo se odpravili v sam eter ljubljanske gledališče scene, gledališče MGL. Prečesali smo vse skrite kotičke zaodrja, pokukali v lepotlilnice znanih slovenskih igralcev in občudovali unikatne kostume ter kulise. Ste vedeli, da se sobi, v kateri igralci čakajo na svoj nastop, reče obrekovalnica?

Poleg svežih moči, idej in navdiha so na PUM-O mesec oktober zaznamovale živali. Nekaj dni pred svetovnim dnem živali (4. oktobra) je k nam pričela hoditi tudi labradorka Luna, ki postaja dragocena članica naše skupine. Nadalje smo neke izjemno mrzle srede obiskali ZOO Ljubljana, kjer smo se naužili družbe živali in svežega zraka.

V zadnjem času smo se veliko pogovarjali o tem, kaj si pravzaprav zares želimo v življenju. V okviru jutranjih pogovorov in dejavnosti smo raziskovali: kakšne so moje sanje? Katere vire že imam, ki mi bodo pomagali uresničevati to, kar si želim? Kako odkriti tisto, kar si želim? Zavedamo se, da je obdobje novih začetkov obdobje, v katerem je pomembno odkriti, kaj si zares želimo. Čutiti željo in strast je bistveno za premagovanje ovir na poti do cilja. Želimo si negovati stik z našimi željami.

Srečno!