Mednarodni dan spanja – projekt s(p)anje

Trenutno so vsi programi PUM-O v Sloveniji zasedeni z razmišljanjem o spanju, sanjanju in drugih rečeh povezanih s spanjem. Bliža se namreč mednarodni dan spanja in PUMi po Sloveniji smo se odločili, da združimo moči in naredimo skupen projekt. Tako, da trenutno v dvanajstih krajih po Sloveniji mladi in mentorji raziskujemo fenomen spanja in njegov pomen za mladega človeka.

Katere aktivnosti smo vključili v našo izvedbo projekta S(P)ANJE?

1) Lutkovna predstava – izdelali smo lutki iz blaga, jima sešili obleke, ter zanje ustvarili udobno sobico, kjer bo predstava. Napisali smo besedilo, kjer se lutki med seboj pogovarjata o pomenu spanja in dejstvih ter mitih o spanju.

2) Izdelava lesene postelje – v mizarski delavnici smo skupaj s strokovnim mentorjem izdelali leseno posteljo.

3) Intervju s strokovnjakinjo na področju spanja – zastavili smo si vprašanja, ki nas najbolj zanimajo iz tega področja in jih nato zastavili zdravnici, ki se je z nami pogovorila o pomenu spanja.

4) Anketa – na spletni strani za izdelavo anket, smo izdelali anketo o uspavanju. Ker berete naš članek vas hkrati prosimo, če z nami delite svoje izkušnje z uspavanjem. https://www.1ka.si/a/829e2bbc

5) Pisanje sanjskega dnevnika in slikanje sanjskih slik.

6) Kviz o spanju – po  vsej prebrani literaturi, pogovorih s strokovnjakih, individualnem spoznavanju te tematike smo izdelali še kviz, kjer bomo lahko preverili usvojeno znanje.

Vse vas lepo povabimo, da se nam 18.3.2022 čez dan pridružite v podhodu Štepanjsko naselje, kjer bomo predstavili naše izdelke, ki so nastali tekom projekta, vam pokazali naše sanjske slike, odigrali lutkovno igrico in vam dali možnost, da si v ŽIVI KNJIŽNICI  sposodite avtorje sanjskih slik.

Lepo vabljeni!