Vtisi sodelujočih2020-06-16T15:16:59+02:00

Vtisi sodelujočih

Kaj o programu pravijo mentorji programa preberite TUKAJ

Udeleženci programa

“V socialni aktivaciji sem se veliko naučila. Veselila sem se dela z računalnikom, ker nikoli prej nisem imela možnosti za to. Izobraževalnemu centru Litija se zahvaljujem za vso pomoč. V spominu mi je ostalo, da smo sodelovali na božičnem sejmu v Litiji. To je bil zame poseben dogodek. V spominu mi je ostal še ogled državnega zbora izdelava mil, izmenjava oblačil ter delavnice z Matejo Svet.”

“Že drugič sem se vključila v program socialne aktivacije, ker mi je program všeč, čeprav se od prejšnjega nekoliko razlikuje. Pridobila sem nova računalniška znanja. Najbolj se mi je utrnil v spomin obisk državnega zbora, kjer smo se srečali s poslancem Borisom Doblekarjem. Izkušnja pridobivanja praktičnih izkušenj v restavraciji Mona Lisa, mi bo ostala v spominu še lep čas. Odlično sem se počutila v kuhinji in dela kot je pomivanje posode in priprava solat, krompirja, so mi bila v veselje. Moj mentor, je pripomogel k temu, da sem se dobro počutila, ter se seznanila s samim potekom dela v njihovi kuhinji. Ostale zaposlene, s katerimi smo si izmenjale izkušnje, so me dobro sprejele.”

“Pri socialni aktivaciji sem pridobila nova znanja. Delavnica pridobivanja novih veščin pri kateri smo izdelovali mila iz sivke, se mi je najbolj utrnila v spomin. Dobro izkušnjo imam tudi s pridobivanjem praktičnih izkušenj v Domu Tisje, Litija. V oporo in pomoč pri tem je bila mentorica, ki me je sproti seznanjala s procesom dela. Osebno sem pridobila veliko izkušenj, ko je predavala Mateja Svet. Veliko so pripomogle tudi  igre vlog, spoštovati sebe in pravilno pristopiti do delodajalca. Meni osebno bo ta izkušnja veliko pomenila.”

“Projekt mi je dal možnost spoznati proces, do sedaj neznanega dela, od blizu in v čim večjem obsegu. Okrepila sem že osvojene kompetence in odkrila nove, spodbudilo me je, da sem razmislila o drugih področjih zaposlitve ter se bolj povezala z lokalnim okoljem.”

“Lahko rečem, da mi je bilo v programu všeč. Res pa je da sem bil bolj zadovoljen pri delodajalcu, tam sem dobil izkušnjo del, pridobivanja delovnih navad.”

“Vključila sam se v program socialne aktivacije, da bi se učila in dobila nekaj zase. Želela sem si sicer zaposlitve, izziv pa je bilo učenje slovenskega jezika. Pridobila sem nova računalniška znanje, spoznala sem veliko ljudi, v njihovi družbi  sem se dobro počutila. Naučili smo se izdelovati mila. Vključitev v program mi je koristila z vidika, da nisem bila osamljena, imela sem družbo, kjer sem se sporazumevala v slovenskem jeziku in dobila nova znanja.”

Delodajalci pri katerih so udeleženci spoznavali delovni proces

“Najprej želim poudariti, da je pomembno vsaj malo poznati lastnosti, želje in karakteristike udeleženca, preden se mu izbere primerno ustanovo za pridobivanje novih izkušenj na delovnem področju. Izbor naše ustanove za udeleženko, je bil očitno pravi (saj nas je že prej obiskovala in veliko brala). Pokazala je tudi zanimanje za raznolike postopke in opravila, ki se izvajajo v knjižnici. Sodelovanje z njo je bilo prijetno, spodbudno in menimo v obojestransko dopolnjevanje. Ker smo se družili 4 mesece, je udeleženka osvojila precej znanj, postala je suverena in zelo odzivna. Po tem sem sklepala, da so bili cilji programa v veliki meri doseženi: kandidatka je bila dovzetna za nova znanja, delovni ritem je postajal njen vsakodnevni – spodbujali smo jo k lastnim presojam in rangiranju prioritet pri opravilih. Skratka, izkušnja sodelovanja je bila pozitivna; gotovo zaradi udeleženke, ki je program dobro sprejemala.” – Knjižnica Litija

“Gospa, ki se je udeležila te oblike izobraževanja je bila zelo pridna in učljiva. Z njenim delom in zanimanjem za vse, s čimer se je prvič srečevala, smo bili zelo pozitivno presenečeni. Želim si, da bi bilo takih udeležencev čim več, saj je veselje delati z nekom, ki ne gleda samo na uro, kdaj bo konec. Hvala, da ste mi omogočili to izkušnjo”. -Restavracija Mona Lisa

Facebook stran projekta
VSE NOVICE PROJEKTA

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji: www.eu-skladi.si