Na Izobraževalnem centru Geoss se dogaja

Šolsko in študijsko leto se približujeta koncu, kar pa ne pomeni, da se na Izobraževalnem centru Geoss začenjajo počitnice. Medtem, ko so udeleženci srednješolskih programov izobraževanja odraslih že pričeli s pisanjem mature in višješolski študentje zaključujejo s predavanji in izpiti se mesta za srednješolske in višješolske programe za naslednje šolsko oz. študijsko leto že polnijo. Drugi vpisni rok v višješolske programe poteka od 24. do 31. avgusta 2020, vpisi v srednješolske programe pa že potekajo. Če potrebujete več informacij ali pa ste svoj program že izbrali izpolnite informativno prijavnico za srednjo šolo oz. višjo šolo.

Pridno nadaljujemo tudi s projektnimi aktivnostmi. Skupina programa Socialne aktivacije, ki se trenutno izvaja, konec meseca zaključuje s programom, takoj za njo pa pričenjamo z izvajanjem novega programa. Še vedno sprejemamo nove zainteresirane kandidate, ki so v kratkem ostali brez zaposlitve ali pa to že dlje časa iščejo in bi se radi priključili skupini. Več o programu si lahko preberete na spletni strani. Čez poletje nadaljujemo tudi z izvajanjem projektnih aktivnosti kar sedmih Erasmus+ pojektov na temo izobraževanja odraslih (ranljivih) skupin in  osnovnošolskih otrok priseljencev (MeTURA, LIDS, FGSC, OpenEye), spodbujanja enakopravnega zastopanja žensk v STEM poklicih (FeSTEM), valorizacije kulturne dediščine v majhnih lokalnih skupnostih (HE.CO) in spodbujanja kulturnega podjetništva (Resonant). Če vas katera od tem še posebej zanima vabljeni, da obiščete spletne strani projektov, lahko pa nas kontaktirate za potencialne možnosti sodelovanja pri projektnih aktivnostih.

Prav tako zbiramo predloge in prijave za vključitev v izobraževalne programe, ki potekajo v okviru projekta KORAK – Kompetence za razvoj kariere. Do konca letošnjega leta bomo izvedli še en brezplačni program tujega jezika in računalniški program ter dva programa z  mehkimi vsebinami (komunikacija, zdrav življenjski slog ipd.). Programi so namenjeni starejšim od 45. let z največ V. stopnjo izobrazbe. Vaših predlogov, katerih programov bi si želeli, bomo veseli in ob zadostnem zanimanju bomo program izvedli (za izvedbo je potrebna skupina vsaj 13 udeležencev). V programu lahko sodelujejo tudi delodajalci, društva in druge organizacije, ki bi za svoje zaposlene oz. člane želeli brezplačno izobraževanje. Programi so 60 oz. 40 urni.

Za več informacij nas lahko pokličete na 031 759 355 ali pišete na info@ic-geoss.si.

2020-06-10T15:21:01+02:00